De ce si unde sa folosesti caietele?

Daca esti ca majoritatea persoanelor, atunci cu siguranta ai un sentiment de placere atunci cand deschizi un caiet nou-nout. 

Multe pagini goale, numai bune de scris. Dar ce vei scrie in el?

Un caiet nou este plin de promisiuni: o oportunitate de a reflecta, de a crea si/sau de a te exprima. Este aprope imposibil sa te stapanesti sa nu iti iei un pix si sa scrii atunci cand ai in fata un caiet curat si gol.

 

Si sunt atat de multe lucruri de scris! Conform unui studiu realizat de Europa Futures House Europe – o companie de Planning (planificare scenarii) si solicitat de cea mai mare companie producatoare de papetarie din Europa (Esselte), pana in 2020 aproape 49% din totalul fortei de munca (aprox. 1.5 mld. de angajati) va fi mobila; cu cat oamenii devin mai mobili, cu atat vor detine mai multe echipamente “mobile”. Acest studiu vorbeste si despre o crestere a utilizarii caietelor de birou, blocnotesurilor, agendelor si calendarelor.

 

Avand in vedere ca oamenii vor avea birouri “mobile”, vor imbina usor tehnologia (tabletele si telefoanele) cu produsele clasice, cum ar fi caietele de birou. De asemenea, necesitatea ii va impinge pe unii oameni sa lucreze in doua sau mai multe locuri, prin urmare vor avea nevoie de mai multe caiete. Sunt nenumarate utilizari pe care le pot avea caietele, prin urmare iti vom descrie cateva dintre ele.

 

 1. Profesional:
  1. Joburi mai multe, caiete mai multe
   • Dupa cum am zis si mai sus, oamenii pot avea mai multe joburi si, ca sa isi pastreze o ordine in activitati si in ideile aferente fiecaruia, este foarte simplu sa aibe cate un caiet pentru fiecare job. Aici nu conteaza dimensiunea caietului, este important doar ca fiecare job sa aibe locul lui bine definit si usor de gasit.
  2. Activitati diferite in cadrul job-ului
   1. Bineinteles, pentru cei care vor sa fie foarte organizati, le recomandam mai multe caiete, de dimensiuni si culori diferite. Exemple ar fi:
    • Caietul cu taskuri zilnice, de dimensiuni A4, pentru a avea spatiu suficient in a descrie fiecare activitate;

    • Caietul pentru sedinte, de dimensiuni A4 sau A5; Ideile ce se mentioneaza in cadrul lor trebuie notate constiincios si intr-un loc al lor, pentru a fi gasite usor;

    • Caietul pentru idei, de dimensiuni A5 sau chiar A6; Ideile iti pot veni in orice moment al zilei, asa ca de ce sa nu ai cu tine un caiet micut, in care sa le scrii?

Daca esti agent de vanzari, de mentionat ar fi si caietul pe care il iei cu tine pe teren, pentru a nota fiecare situatie, recomandare sau idee pe care o primesti de la clientii tai.

 

 1. Personal
  1. Caietul cu Retete, de dimensiuni A4. Poti folosi si unul mai mic, insa daca ai mai mult spatiu, nu vei inghesui ingredientele, ba chiar vei avea loc si de poze cu preparatele!

  1. Caietul cu taskuri zilnice, de dimensiuni A4 sau A5. Asemanator cu cel de la serviciu, aici iti poti organiza timpul si iti vei putea urmari parcursul zilei. Cu siguranta vei reusi sa duci la bun sfarsit mai multe activitati decat deobicei!

  1. Caietul cu schite si idei, de dimensiuni A6. Il poti purta oriunde doresti, astfel ca te vei putea exprima in scris oriunde si nu iti vei mai uita ideile. Ia exemplul lui Leondardo Da Vinci care avea mereu la el un caiet in care schita ceea ce vedea in plimbarile lui, isi nota ideile, lucruri la care mai apoi reflecta si le imbunatatea.

  1. Caietul cu venituri si cheltuieli, de dimensiuni A5 sau A6. Daca nu esti adeptul aplicatiilor de telefon, cea mai buna varianta pentru a-ti tine sub control bugetul este un mic caietel, bun de purtat oriunde, in care sa scrii rapid ceea ce cheltui.

  1. Caietul Jurnal, de orice dimensiuni doresti. Chiar daca ti se pare putin depasit, jurnalul inca este “la moda”. Este bine-venit pentru cei care vor sa isi astearna gandurile, dar si pentru, spre exemplu, cei care vor sa tina un jurnal legat de dieta; noteaza ceea ce mananca, activitatile de sport pe care le fac zilnic, calorii etc. Poti scrie aici chiar si simple propozitii marcante pentru ziua respectiva sau citate care te impresioneaza.

 

Toate aceste caiete pot fi caiete mecanice, in care poti adauga usor pagini, caiete ce au coperta dura, caiete tip agenda, caiete cu spirala.

 

Sperand ca ti-am facut “pofta” de a avea cel putin un caiet, sa iti scrii gandurile si ideile, sa iti notezi informatiile importante si fii cat mai productiv la munca; te invitam sa descoperi gama noastra de caiete:

CAIETE