Cum să previi haosul la birou - 6 trucuri de organizare pentru un spațiu de lucru perfect

Cum să previi haosul la birou - 6 trucuri de organizare pentru un spațiu de lucru perfect
Un birou bine organizat poate face minuni pentru productivitatea ta. Când lucrezi într-un spațiu ordonat, te poți concentra mai bine pe sarcinile prioritare. Știu că uneori e solicitant să te preocupi de aspectul ăsta, așa că ți-am pregătit o listă de sfaturi care să te ajute să îți creezi un mediu aerisit, propice pentru performanță și creație.

1. Scapă de lucrurile inutile.

Primul pas pentru a-ți organiza biroul este să te descotorosești de tot ce nu mai folosești. Arhivează documentele și distruge-le pe cele de care nu mai ai nevoie. Aruncă ciornele, cutiile goale, instrumentele de scris care nu mai funcționează și orice alte obiecte care ocupă spațiul, dar nu-ți mai sunt de folos. Excepție fac cele decorative sau cu valoare emoțională – ele contribuie la un ambient plăcut.

2. Creează categorii.

Împarte pe categorii lucrurile care rămân. De exemplu, hârtiile pe care le păstrezi le poți organiza într-o mapă sau biblioraft. Depozitează instrumentele de scris într-un suport special și dedică un sertar pentru toate celelalte – capsator, perforator, riglă, etc. În acest fel, ești mai organizat și găsești mai ușor ceea ce cauți.

3. Folosește un sistem de fișiere.

Dacă lucrezi cu multe hârtii, este foarte util să-ți creezi un sistem de fișiere. Etichetează fiecare mapă cu un subiect specific și relevant, astel încât să știi exact unde să te uiți când cauți un document.

4. Fă zilnic ordine.

Știu, știu! Sună mai rău decât este. E suficient să-ți creezi o rutină zilnică de 5 minute. Ajută dacă este la finalul programului – închide ziua cu o sesiunea de organizare. Vei începe dimineața următoare cu un birou curat și-ți va fi mai ușor să te concentrezi.

5. Utilizează soluții de depozitare.

Folosește cutii de diferite dimensiuni și sertare pentru depozitarea obiectelor mici. Dacă ai multe mărunțișuri precum agrafe, post-it-uri, capse sau baterii, cea mai bună soluție e să-ți faci un spațiu dedicat. Astfel, câștigi loc pe birou și le accesezi ușor.

6. Planifică-ți timpul.

Organizează-ți volumul de muncă astfel încât să ai mereu timp să-ți îndeplinești sarcinile, dar și să-ți ordonezi biroul. Câteva minute pe zi și o sesiunea săptămânală de „curățenie generală” îți fac viața mult mai ușoară. Nu simți că faci vreun efort să-ți menții biroul organizat, ci devine o normalitate.

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să-ți creezi un sistem prin care să-ți menții biroul ordonat. Este important să îți amintești că organizarea spațiului de lucru este un proces continuu. Trebuie să-ți dedici un pic de timp în fiecare zi ca să-ți devină un obicei, dar merită să fii perseverent. În final, nu ezita să aplici aceste sfaturi și să găsești metodele care funcționează cel mai bine pentru tine.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri: 08.30 - 17:00

0733 953 017 office@brandoffice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!