Pleci în Grecia sau vizitezi alte țări străine? Vezi ce nu trebuie să îți lipsească din bagaj

Pleci în Grecia sau vizitezi alte țări străine? Vezi ce nu trebuie să îți lipsească din bagaj
Pentru unii, planificarea vacanței vine cu un stres în plus. De când nu ai mai fost într-un concediu ca la carte parcă nici nu mai știi cum se face bagajul, nu? Te tot întrebi: „Ce iau cu mine? Am toate documentele pregătite? Simt că am uitat ceva...”

E clar. Ai nevoie de niște îndrumare. Ceea ce este normal. După un an de pandemie în care planurile de vacanță au fost puse pe pauză, trebuie să îți reamintești cum să te pregătești pentru o plecare.

Fie că mergi la malul mării, în inima muntelui sau la pas prin orașe străine, cel mai adecvat este să îți faci o listă în avans. Așa rezolvi două lucruri deodată: elimini o parte din stres și te concentrezi pe relaxare.

1. Pregătește-ți intrarea în țara gazdă

Documentele în borsetă
 

Pentru început, asigură-te că aduni (din timp!) toate documentele necesare pentru plecare. Sigur nu dorești să fii întors de la graniță sau să nu te poți îmbarca în avion. Și asta doar pentru că ai omis să completezi un formular obligatoriu.

În principiu, fiecare țară are restricțiile și condițiile ei. Cel mai bine este să arunci un ochi pe site-ul Ministerului de Externe pentru a vedea cele mai recente actualizări pentru fiecare țară în parte.


În plus, ca regulă generală, documentele trebuie să fie redactate în limba engleză și, de preferat, să le ai gata printate.

În cazul Greciei, vei avea nevoie de două documente importante:

1. Un tip de pașaport verde COVID-19. Poți prezenta una dintre cele trei variante:
  •  Test PCR cu rezultat negativ – trebuie realizat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe terioriul elen/grec.
  •  Vaccin – cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la rapel. Grecii acceptă mai multe tipuri de vaccin autorizate: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson&Johnson, Novavax, Sinovac Biotech, Sputnik, Candino Biologics și Sinopharm.
  •  Dovada trecerii prin boală (minim 2 luni de la infectare, maxim 9 luni) – trebuie să fie emisă de un laborator autorizat.
2. Un formular PLF completat cu minim 24h înainte de a intra în Grecia. Îl găsești aici.

Kit-ul de protecție

Măștile și dezinfectantul sunt pietrele de temelie. Fiindcă nu poți cumpăra mult doritele suveniruri dacă nu poți intra în magazine și fiindcă vei atinge multe suprafețe străine, este important să ai un set de măști curate și o sticluță de dezinfectant mereu la îndemână.

2. Ce lucruri îți trebuie odată ajuns la destinație

Considerând că ai trecut de partea strategică și ai adunat toate actele necesare, e timpul să te ocupi de partea voluminoasă a bagajului. Ce lucruri îți iei la tine pentru a asigura succesul concediului? Ce lași acasă?

Bagajul poate să difere mult în funcție de destinație. Poți să te descurci foarte bine cu o geantă sport de voiaj sau poate ai nevoie de un troler, un rucsac și o geantă termoizolantă.

Vom considera totuși că, indiferent unde vei ajunge, va fi soare, cald și frumos. Deci, vei avea nevoie de câteva lucruri de bază.   
  • Un rucsac drawstring sau o geantă de plajă - pune lucrurile importante aici și pleacă liniștit la bronzat sau în sătucul vecin pentru a-l explora la pas. 
  • Ochelarii de soare - soarele orbitor, reflexiile mării și razele ultraviolete îți obosesc ochii și pot duce la dureri de cap. 
  • Pălăria - alături de ochelari, pălăria te protejează împotriva insolațiilor și adaugă un aer chic ținutelor de vară.
  • Crema de soare - oriunde te-ai îndrepta în călătoria ta, soarele tot pe cer râmâne. Deși este adorat pentru efectele benefice ale vitaminei D3, nu trebuie să uiți că soarele în exces îmbătrânește pielea și crește riscul de cancer de piele. 
  • Apa - un concediu reușit este unul în care scapi de durerile de cap recurente, nu? Atunci ține mereu o sticlă pe aproape. Cam 2 litri de apă sunt tot ce îți trebuie pentru o minte clară și pentru a înlătura oboseala.
  • Papuci de apă – mai ales în cazul Greciei, unde găsești plaje cu nisip, dar și cu pietre, este indicat să te protejezi de zgârieturi și lovituri.
  • Un set de prim ajutor –  Sugestie: adaugă și câteva pastile împotriva alergiilor – mai ales dacă te știi sensibil la mâncare, dar totuși curios din fire. Așa poți să încerci liniștit toate fructele de mare și tot peștele proaspăt pe care ți-l oferă tavernele grecești.

3. Adaugă un strop de distracție sau de confort

Atunci când mergi cu mașina în vacanță, poți înghesui în portbagaj orice îți dorești. Câteva recomandări includ:
  • O plută, un fotoliu sau orice e gonflabil. Stai liniștit, totuși, apa din Grecia te ține la suprafață oricum.
  • Niște palete de badminton - cine zice că nu poți include și puțină mișcare în vacanță?
  • Un caiac sau o canoe garantează zile de neuitat pentru cei mai aventuroși.

4. Alte lucruri de adăugat pe listă:
  •  Puțină răbdare. Cine știe ce cozi prinzi la vamă? Ia în considerare că la intrare în Grecia se vor face teste rapide în mod aleatoriu. Pe lângă asta, va trebui să te obișnuiești cu stilul grec - relaxat, liniștit, aproape prea relaxat având în vedere că magazinele nu au nici un program listat pe ușă și riști să găsești ușile închise și obloanele trase. Nici un semn care să anunțe reîntoarcerea la program, nici un semn care să îți dea vreun indiciu despre când poți reveni să cumperi acei magneți colorați de frigider.
  • Niște apă și mâncare. Un lucru pe care nu îl poți controla, oricât de organizat ai fi, este timpul petrecut la granițe. Cel mai indicat este să te pregătești cu ceva de ronțăit și multă apă.
  • Un playlist cu toate albumele și piesele favorite (mai ales dacă mergi cu mașina și ai de parcurs minim 12 ore până pe teritoriul grecesc).
Acum e timpul de ultimele pregătiri. Cremă de soare? Bifat. Ochelari de soare? Bifat. Vaccinul? Bifat! Ai totul de pe lista de vacanță? Mai verifică bagajul încă o dată și ești gata de plecare.

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri: 08.30 - 17:00

0733 953 017 office@brandoffice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!